Actueel nieuws

We blijven om de 2 weken een voedselpakket uitdelen, maar op donderdag dat er geen voedsel uitgedeeld wordt, delen we extra verse producten, groenten en fruit uit aan de grote gezinnen.

De hulpvragen blijven stijgen. Financiële steun kunnen we zeker gebruiken.

Overschotten van eigen tuingroenten, neem contact op. Wij kunnen er mensen mee helpen. De veilingen stoppen met overschotten te bezorgen aan de Voedselbanken omwille van de energiecrisis, nu moeten we alles zelf aankopen. 

Actueel nieuws

ESF+ Europees Sociaal Fonds Plus

Onze organisatie verdeelt voedingsmiddelen ontvangen vanuit het Federaal voedselhulpprogramma onder het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). Via het ESF+ fonds krijgt België van de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp en/of materiële hulp.

Lees meer keyboard_arrow_right

Sociale kruidenier 't Procentje Lummen

De sociale kruidenier is een winkeltje voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Er worden vooral basisproducten, zoals voeding, onderhoud en verzorging, aangeboden en dit tegen een zeer verlaagde prijs.

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Open Poortje

Het Open Poortje is een ontmoetingslokaal waar iedereen welkom is tijdens de verschillende activiteiten, om te snuisteren in de tweedehandswinkel, of gewoon om een kop koffie te komen drinken en wat bij te praten.

Lees meer keyboard_arrow_right

6 oktober Open bedrijven dag

Op 6 oktober doet Sint-Vincentius Lummen mee met de Open Bedrijvendag. Kom in de Kapel van het vroegere klooster op het Gemeenteplein tussen 10 uur en 17 uur kennismaken met onze werking. Kansarmen van Lummen (met attest van de gemeente) halen bij ons, om de twee weken, een voedselpakket aangepast aan de grootte van hun gezin. Kom kijken hoe wij zorgen voor de bevoorrading, hoe alles bewaard wordt, hoe we de verdeling organiseren. Allemaal hartelijk welkom. En misschien wordt jij dan onze nieuwe vrijwilliger?

Lees meer keyboard_arrow_right

Sympathieke hulp van de Gemotoriseerde Brigade van Leopoldsburg

De Gemotoriseerde Brigade van Leopoldburg organiseert een inzamelactie van droge voeding en schenkt groenten en fruit tijdens de kerstperiode. Daarbij komt ze ons helpen bij het uitdelen van de kerstpakketten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run & Walk 2023

Sfeerbeelden van de Urban Run & Walk door onze kapel tijdens Lummen for Life 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run 2022

Sfeerbeelden van de Urban Run door onze kapel tijdens Lummen for Life 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Oproep naar steun

De Sint-Vincentiusvereniging van Lummen doet oproep naar steun voor de voedselpakketten. Er is nog steeds nood aan luierbroekjes. Overschot van eigen tuingroenten ook welkom.

Lees meer keyboard_arrow_right

KWB met een hart voor Sint-Vincentius

Sedert vele jaren steunt KWB met allerlei initiatieven de Sint Vincentiuswerking. Ze helpen ons met het klaarmaken van de kerstpakketten. Top vereniging met een hart.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x