Oproep naar steun

Vrijwilligerswerk

In onze  locatie, de Kloosterkapel op het Gemeenteplein, delen we voedselpakketten uit. Een aantal keer per jaar komt er een non food pakket bij. Een luisterend oor vinden we belangrijk. 

Waarvoor kunnen we hulp gebruiken?

  • Om voedsel gaan af te halen. 
  • Om voedsel te sorteren en uit te delen
  • Een praatje met onze cliënten heeft steeds prioriteit

Momenteel hebben we een team van een 25 enthousiaste, dynamische vrijwilligers. Interesse? Contacteer ons.

Storten

Zonder fiscaal attest kan het rechtstreeks op de rekening van de Sint-Vincentiusvereniging Lummen:

 BE55 7340 5820 3544 nieuw nummer

Met fiscaal attest kan je storten op: BE02 3100 3593 3940 van Sint-Vincentius Nationale Raad (Kleine Wijngaardstraat 179, 1160 Brussel). Goed vermelden: voor conferentie Lummen nr. 633 !

Leveren van goederen

Wij helpen momenteel meer dan100 hulpbehoevende gezinnen, die door het OCMW begeleid worden. Zij krijgen hiervoor een attest. 

Wij garanderen dat de mensen die wij helpen, echt in nood zijn! Uw giften zijn heel belangrijk omdat wij geen vaste inkomsten hebben. Alles dient te komen van giften. 

De materiële hulp van het Europees hulpfonds bouwt af en zal stoppen . We moeten zelf  een buffer  reserves  opbouwen.

 De hulpvragen blijven stijgen.  Financiële steun is echt nodig zeker nu er ook nog minder goederen kunnen geleverd worden door de Voedselbank door verminderde aanvoer, kopen we zelf veel meer goederen zelf aan.  

Overschot van luierbroekjes/pampers tot 3 jaar mogen steeds binnengebracht worden.  Wij geven 1 maal per maand luierbroekjes mee.

Overschot van eigen tuingroenten zijn welkom. Neem contact op.


Oproep naar steun

ESF+ Europees Sociaal Fonds Plus

Onze organisatie verdeelt voedingsmiddelen ontvangen vanuit het Federaal voedselhulpprogramma onder het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). Via het ESF+ fonds krijgt België van de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp en/of materiële hulp.

Lees meer keyboard_arrow_right

Sociale kruidenier 't Procentje Lummen

De sociale kruidenier is een winkeltje voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Er worden vooral basisproducten, zoals voeding, onderhoud en verzorging, aangeboden en dit tegen een zeer verlaagde prijs.

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Open Poortje

Het Open Poortje is een ontmoetingslokaal waar iedereen welkom is tijdens de verschillende activiteiten, om te snuisteren in de tweedehandswinkel, of gewoon om een kop koffie te komen drinken en wat bij te praten.

Lees meer keyboard_arrow_right

6 oktober Open bedrijven dag

Op 6 oktober doet Sint-Vincentius Lummen mee met de Open Bedrijvendag. Kom in de Kapel van het vroegere klooster op het Gemeenteplein kennismaken met onze werking. Kansarmen van Lummen (met attest van de gemeente) halen bij ons, om de twee weken, een voedselpakket aangepast aan de grootte van hun gezin. Kom kijken hoe wij zorgen voor de bevoorrading, hoe alles bewaard wordt, hoe we de verdeling organiseren. Allemaal hartelijk welkom. En misschien wordt jij dan onze nieuwe vrijwilliger?

Lees meer keyboard_arrow_right

Actueel nieuws

Recente nieuwtjes van Sint Vincentius Lummen

Lees meer keyboard_arrow_right

Sympathieke hulp van de Gemotoriseerde Brigade van Leopoldsburg

De Gemotoriseerde Brigade van Leopoldburg organiseert een inzamelactie van droge voeding en schenkt groenten en fruit tijdens de kerstperiode. Daarbij komt ze ons helpen bij het uitdelen van de kerstpakketten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run & Walk 2023

Sfeerbeelden van de Urban Run & Walk door onze kapel tijdens Lummen for Life 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run 2022

Sfeerbeelden van de Urban Run door onze kapel tijdens Lummen for Life 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

KWB met een hart voor Sint-Vincentius

Sedert vele jaren steunt KWB met allerlei initiatieven de Sint Vincentiuswerking. Ze helpen ons met het klaarmaken van de kerstpakketten. Top vereniging met een hart.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x