ESF+ Europees Sociaal Fonds Plus


“Heel wat mensen in België lijden honger en zoeken toevlucht tot voedselhulp om zich dagelijks van voedsel te voorzien. Wij engageren ons om tegemoet te komen aan deze basisbehoefte.

 

Onze organisatie verdeelt voedingsmiddelen ontvangen vanuit het Federaal voedselhulpprogramma onder het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). Via het ESF+ fonds krijgt België van de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp en/of materiële hulp. 

 

De POD Maatschappelijke Integratie beheert een bedrag afkomstig van de Europese Unie en dit in nauwe samenwerking met haar partners. Met de steun van dit Fonds, voorziet de POD Maatschappelijke Integratie jaarlijks meer dan 750 organisaties en OCMW’s van producten om gratis te verdelen onder de meest behoeftigen in België. Dit alles in samenwerking met de 9 voedselbanken van het land, het Rode Kruis, Foodsavers Antwerpen en Alimen'T.
De ESF+ voedselhulp gaat gepaard met begeleidende sociale maatregelen, dit om de betrokkenen te helpen de weg uit armoede te vinden.”


Voedselbank Limburg en Depot Margo zijn onze medewerkende partners/sponsors Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content


ESF+ Europees Sociaal Fonds Plus

Sociale kruidenier 't Procentje Lummen

De sociale kruidenier is een winkeltje voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Er worden vooral basisproducten, zoals voeding, onderhoud en verzorging, aangeboden en dit tegen een zeer verlaagde prijs.

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Open Poortje

Het Open Poortje is een ontmoetingslokaal waar iedereen welkom is tijdens de verschillende activiteiten, om te snuisteren in de tweedehandswinkel, of gewoon om een kop koffie te komen drinken en wat bij te praten.

Lees meer keyboard_arrow_right

6 oktober Open bedrijven dag

Op 6 oktober doet Sint-Vincentius Lummen mee met de Open Bedrijvendag. Kom in de Kapel van het vroegere klooster op het Gemeenteplein kennismaken met onze werking. Kansarmen van Lummen (met attest van de gemeente) halen bij ons, om de twee weken, een voedselpakket aangepast aan de grootte van hun gezin. Kom kijken hoe wij zorgen voor de bevoorrading, hoe alles bewaard wordt, hoe we de verdeling organiseren. Allemaal hartelijk welkom. En misschien wordt jij dan onze nieuwe vrijwilliger?

Lees meer keyboard_arrow_right

Actueel nieuws

Recente nieuwtjes van Sint Vincentius Lummen

Lees meer keyboard_arrow_right

Sympathieke hulp van de Gemotoriseerde Brigade van Leopoldsburg

De Gemotoriseerde Brigade van Leopoldburg organiseert een inzamelactie van droge voeding en schenkt groenten en fruit tijdens de kerstperiode. Daarbij komt ze ons helpen bij het uitdelen van de kerstpakketten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run & Walk 2023

Sfeerbeelden van de Urban Run & Walk door onze kapel tijdens Lummen for Life 2023

Lees meer keyboard_arrow_right

Lummen for Life - Urban Run 2022

Sfeerbeelden van de Urban Run door onze kapel tijdens Lummen for Life 2022

Lees meer keyboard_arrow_right

Oproep naar steun

De Sint-Vincentiusvereniging van Lummen doet oproep naar steun voor de voedselpakketten. Er is nog steeds nood aan luierbroekjes. Overschot van eigen tuingroenten ook welkom.

Lees meer keyboard_arrow_right

KWB met een hart voor Sint-Vincentius

Sedert vele jaren steunt KWB met allerlei initiatieven de Sint Vincentiuswerking. Ze helpen ons met het klaarmaken van de kerstpakketten. Top vereniging met een hart.

Lees meer keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x